Offentliga miljöer

Belysning i offentliga miljöer

Belysning i offentliga miljöer kan handla om allt från trygghet och säkerhet till ljussättning av offentlig konst. Vi i Ad lumen pysslar mest med ljussättning av offentlig konst, parker, husfasader, broar med mera. På bredare front gör vi även föreläsningar, konsultationer och projekteringar.

Du kan läsa mer om belysning i olika miljöer om Du klickar här.

Om Du vill läsa mer om olika miljöer där en bearbetning av belysningen varit A och O, kan Du klicka här.

Bland annat kan du läsa om ljuset som trygghetsfaktor i parker, visibilitet och säkerhet på vägarna, ljuset som säljare och marknadsförare, djur och ljus, ljusets betydelse i arbetsmiljön på skolor, kontor mm som trivsel och säkerhetsfaktor. Vi kommer även lägga upp en länk till ett dokument med normer för ljus i olika miljöer.

Du får gärna höra av dig om du vill veta mer eller en boka en kurs eller föreläsning.

Ljussättning av offentlig konst.

Konst finns omkring oss i de flesta offentliga miljöerna omkring oss. Det kan vara statyer i parker eller på torg, fresker eller textiler på väggar i kyrkor, tavlor på kontor och sjukhus. De kan vara symboliskt laddade eller påminna om en historik händelse. Ibland vet man kanske inte riktigt helt säkert vad konstverket vill förmedla. Kanske är det den typen av konst som skapar mest reaktioner och som man minns.

Allt för ofta glömmer man bort att konstverket även ska synas när det skymmer eller inomhus där ljuset ofta är bristfälligt eller odefinierat. Ibland räknar man in ljuset i förväg och integrerar det i konsten.

Vi på Ad lumen har varit med om båda varianterna. Vi brukar lösa det mesta. Vi har både det konstnärliga ögat och vet vilka material som håller och fungerar i längden.

Vill Du läsa mer om en del av de ljussättningar vi gjort av, bland annat, offentlig konst kan Du klicka här.

Du får gärna höra av dig om du vill veta mer eller en boka en kurs eller föreläsning. 

Kontakta oss

Kontaktformulär
reCAPTCHA

Ad lumen

Kanslihusvägen 5
281 35 Hässleholm

0727 173730

connyahs@adlumen.se